Kontakt os
Kontakt os
NEWS

LINK Mobility har til hensigt at købe Polske SMSAPI

29 juni 2017
Del:

LINK Mobility Group ASA, en af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C-mobilbeskeder og mobiltjenester, har indgået et terminsark om købet af det polske mobilbeskedfirma ComVision Sp. z o. o. leverer tjenester under varemærket SMSAPI

LINK Mobility Group ASA (“LINK”), en af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C-mobilbeskeder- og tjenester, har indgået et terminskema vedrørende købet af det polske mobile messaging-firma ComVision Sp. o. leverer tjenester under varemærket SMSAPI.

SMSAPI blev grundlagt i 2007. SMSAPI har 37 ansatte og konsulenter med base i Gliwice i Polen. SMSAPI havde i 2016 en omsætning på 9,27 mio. EUR. Og en justeret EBITDA på 2,05 mio. EUR. SMSAPI betjener 5.800 polske og internationale kunder. SMSAPI har en stærk tilstedeværelse på det polske marked og fører markedet for self-service mobile messaging i Polen med en markedsandel på mere end 40%.

Arild Hustad - LINK Mobility Denmark

“Dette er endnu en milepæl for udviklingen af LINK til den førende mobile messaging- og løsningsselskab i Europa. Dette er LINKs første opkøb i Polen, og det polske marked er under stærk udvikling og vækst. Vi er også meget tilfredse med det faktum, at SMSAPI har en stor SMS-kundebase på mere end 5.800 kunder og en god balance mellem SMV og store erhvervskunder. Virksomheden har også en meget stærk branded mobile messaging-løsning kaldet SMSAPI. Dette er en avanceret self-sign-løsning, der er meget skalerbar og vil også blive brugt på vores andre markeder. Vi vil også udnytte den stærke marketingposition på det polske marked og introducere vores dragt af innovative mobile løsninger. Med denne seneste overtagelse i Polen bekræfter LINK igen sin ambition om at drive konsolidering på dette marked på samme måde som vi har drevet konsolidering på de nordiske markeder, ”siger Arild E. Hustad, administrerende direktør for LINK.

“Vi er meget stolte og glade for at samarbejde med LINK. Som SMS-markedsføringsleder på det polske marked søger vi nye markeder og udfordringer, og derfor ser vi dette partnerskab som en unik mulighed for at vokse vores virksomhed og blive en del af et internationalt. Vi vil bringe vores teknologi og erfaring til LINK-gruppen og ser frem til at drage fordel af de løsninger, der er udviklet af LINK, og bringe dem til det polske marked, “siger Wojciech Kaczmarek, administrerende direktør for SMSAPI.

Den aftalte virksomhedsværdi af transaktionen er 16,00 mio. EUR. På kontant- og gældsfri basis under forudsætning af et normaliseret niveau for arbejdskapital. Virksomhedsværdien er baseret på en estimeret EBITDA for SMSAPI i 2017 på 2,66 mio. EUR ganget med en faktor 6, og vil blive genstand for justeringer, hvis den faktiske EBITDA afviger fra den forventede EBITDA.

Købsprisen under transaktionen er underlagt sædvanlige justeringer og afgøres som følger:

  • 40% af købsprisen kontant ved lukning.
  • 34% af købsprisen som sælgerkredit, der skal betales senest 36 måneder fra lukning.
  • Renter på 4,75% om året skal betales kvartalsvis restance; og 26% af købsprisen for aktier i LINK værdiansat til den lukkede aktiekurs på Oslo Børs pr. i dag, 28. juni 2016.

LINK har til hensigt at erhverve alle aktier i SMSAPI fra sælgerne Grzegorz Lysiuk og Marek Bardzinski, og overtagelsen er betinget af et tilfredsstillende resultat af en due diligence-proces, der skal udføres af LINK, og hvor LINK og sælgerne er enige om vilkårene og betingelserne for en endelig aftale om køb af aktier til gennemførelse af transaktionen, der bl.a. indeholder sædvanlige lukningsbetingelser. Opkøbet er desuden betinget af godkendelse fra bestyrelsen for LINK. LINK har en solid likviditet på grund af en stærk pengestrøm fra driften og den vellykkede placering af en obligation på 50 mio.EUR. I februar 2017. Den kontante del af transaktionen vil således blive fuldt finansieret gennem LINKs erhvervsfond og obligation.

Transaktionen forventes afsluttet medio september 2017.

KONTAKTINFO

For yderligere information, kontakt venligst:

Arild Hustad, CEO

LINK Mobility Group ASA

E-mail: Arild.Hustad@linkmobility.com

Mobil: +47 95 24 19 30

Om LINK Mobility Group ASA

LINK er en af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C mobilbeskeder og mobiltjenester. LINK tror stærkt på kraften i at mobilisere interaktionen mellem virksomheder og forbrugere og har udviklet en række attraktive løsninger til at imødekomme denne voksende efterspørgsel og markedstendens. LINK har hovedkontor i Oslo og har kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, Malmø, København, Kolding, Tammerfors, Helsinki, Madrid, Hamborg, Riga og Tallinn. LINK har oplevet stor vækst i de sidste år, både hvad angår indtægter og overskud. I 2016 leverede LINK 3 mia. Mobilbeskeder på vegne af sine 6.300 kunder, rapporterede en proforma-omsætning på 1 mia. NOK og havde en justeret EBITDA på 122 mio. NOK.

Om SMSAPI

ComVisions brand er SMSAPI – den største SMS-marketingudbyder i Polen med 10 års erfaring. Sidste år leverede SMSAPI mere end 500 millioner SMS’er og forventer at vokse markant i løbet af 2017. Der er mere end 5.800 kunder i SMSAPI, og dets service og database vokser stadig.

Denne information er underlagt oplysningskravene i henhold til afsnit 5-12 i den norske værdipapirhandellov.

Læs om meddelelsen på Oslo Børs hér.

Andre sites