Kontakt os
Kontakt os
NEWS

LINK Mobility har til hensigt at købe den Norske virksomhed ViaNett AS

26 maj 2017
Del:

Link Mobility Group ASA har til hensigt at købe den Norske virksomhed ViaNett AS.

Læs mere i pressemeddelsen herunder:

LINK Mobility Group ASA underskriver rammeaftale vedrørende køb af ViaNett AS

LINK Mobility Group ASA (LINK), en af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C mobile messaging- og mobiltjenester, har indgået et terminskema vedrørende købet af ViaNett AS og dets fuldt ejede datterselskab Sendega AS.

LINK agter at købe alle aktier i ViaNett AS fra TargetEveryOne AB, et børsnoteret selskab på Nasdaq First North i Stockholm.

ViaNett blev etableret i 1998 og købte Sendega AS i 2014. ViaNett har i alt 1.100 kunder i Norge og Sverige. ViaNett / Sendega har oplevet en solid vækst i de sidste år og forventer en 2017-omsætning på 94 millioner NOK og en EBITDA på 17 millioner NOK.

Som en del af transaktionen får LINK eneret til at levere SMS-gatewaytjenester til TargetEveryOne og dets partnere i en periode på 4 år.

”Vi er meget glade for at kunne annoncere denne aftale om at erhverve ViaNett og Sendega. LINK vil styrke sin position på det norske og svenske marked, udvide sit udvalg af mobile løsninger og øge dets innovative kapacitet. Efter overtagelsen vil LINK have i alt 7.400 virksomhedskunder, der alle vil blive tilbudt attraktive multimedie- og mobilløsninger til at hjælpe dem i interaktionen med deres kunder,” siger Arild E. Hustad, administrerende direktør for LINK.

«Vi vil strømline vores globale strategi og fokusere endnu stærkere på vores kerneforretning ved at vinde markedsandele på verdensmarkedet med vores skalerbare indsigtsdrevne 1-til-1 marketingløsning» siger Bjørn Forslund, administrerende direktør for TargetEveryOne.

Den aftalte forretningsværdi af transaktionen er NOK 93,5 mio. På kontantfri og gældfri basis under forudsætning af et normaliseret arbejdskapitalniveau. Virksomhedsværdien er baseret på en estimeret EBITDA for ViaNett i 2017 på NOK 17 millioner ganget med en faktor på 5,5 og vil blive genstand for justeringer, hvis den faktiske EBITDA afviger fra den forventede EBITDA.

Købsprisen under transaktionen vil med forbehold af sædvanlige justeringer blive afgjort som følger:

  • 1/3 af købsprisen kontant ved lukning.
  • 1/3 af købsprisen i aktier i LINK værdiansat til aktiekursen på Oslo Fondsbørs på tidspunktet for offentliggørelsen af terminologien.
  • 1/3 af købsprisen som sælgerkredit skal betales med lige store månedlige rater over 24 måneder. Renter på 4,75% om året skal betales månedligt.

Erhvervelsen er betinget af et tilfredsstillende resultat af en bekræftende due diligence-proces, der skal udføres af LINK, og ved at LINK og sælgeren er enige om vilkårene og betingelserne i en endelig købsaftale for aktie til gennemførelse af transaktionen, der bl.a. indeholder sædvanlige lukningsbetingelser.

LINK har en solid likviditet på grund af en stærk pengestrøm fra driften og den vellykkede placering af en obligation på EUR 50 mio. I februar 2017. Den kontante del af transaktionen vil således blive fuldt finansieret gennem LINK’s erhvervsfond og obligation.

Transaktionen forventes afsluttet omkring 30. juni 2017.

KONTAKTINFO

For yderligere information, kontakt venligst:

IR Contact Siw Ødegaard

LINK Mobility Group ASA

E-mail: Siw.odegaard@linkmobility.com
Mobil: +47 95 75 98 48

eller

CEO Bjørn Forslund

TargetEveryOne AB

E-mail: bjorn@targeteveryone.com

Mobil: +47 484 83 838

Om LINK Mobility Group ASA

LINK er en af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C mobilbeskeder og mobile tjenester. LINK tror stærkt på kraften i at mobilisere interaktionen mellem virksomheder og forbrugere og har udviklet en række attraktive løsninger til at imødekomme denne voksende efterspørgsel og markedstendens. LINK har hovedkontor i Oslo og har kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, Malmø, København, Kolding, Tammerfors, Helsinki, Madrid, Hamborg, Riga og Tallinn.

LINK har oplevet en stærk vækst i de sidste år, både hvad angår indtægter og overskud. I 2016 leverede LINK 3 mia. Mobilbeskeder på vegne af sine 6.300 kunder, rapporterede en proforma-omsætning på 1 mia. NOK og havde en justeret EBITDA på NOK 122 mio.

Om ViaNett

ViaNett er specialist inden for mobilbeskeder og mobilbetaling med en stærk norsk og svensk kundeportefølje på 1.100 virksomhedskunder. ViaNett er nr. 1 på donationsløsninger via SMS i Norge. ViaNett har oplevet en solid organisk vækst i omsætning og fortjeneste i de sidste år.

Denne information er underlagt oplysningskravene i henhold til afsnit 5-12 i den norske værdipapirhandellov.

Andre sites