Kontakt os
Kontakt os
NEWS

LINK Mobility Group ASA har signeret Term Sheet aftale og har til hensigt at købe Linus AS

24 juni 2016
Del:

Linus.noLINK Mobility Group ASA (LINK) vil med det planlagte opkøb styrke sin position yderligere, som den ledende leverandør af sms tjenester og mobile løsninger på det Skandinaviske og Baltiske marked.

LINK har indgået en “term sheet aftale “med Tonito AS, Eivind Sivertsen og Lars Erik Karlsen om planlagt opkøb af 100 % af aktierne i Linus AS.

Linus er en stor leverandør af både sms tjenester og mobile kommunikationsløsninger på det Norske marked, specielt inden for finanssektoren. Mobile løsninger udviklet af Linus bidrager til at virksomheder på en enklere og mere effektiv måde, kan komme i mobil dialog med sine kunder. Selskabet leverer både standard produkter, samt kundetilpassede løsninger baseret på kundens behov. Linus blev etableret i 1999, har 12 ansatte og er lokaliseret på IT – Fornebu uden for Oslo. I 2015 rapporterede Linus indtægter på NOK 57,1 millioner og EBITDA på NOK 8,3 millioner.

“LINK og Linus er et perfekt match, og opkøbet vil yderligere styrke vores position som den ledende leverandør af sms tjenester og mobile løsninger i Skandinavien og Baltikum. Fusionen med Linus vil udvide vores produkt porte folio yderligere til fordel for både eksisterende og nye kunder. Tidspunktet er også vældig god, idet hele verden bliver mere og mere mobil og LINK er konstant på forkant med udviklingen. LINK er den foretrukne partner for selskaber som ønsker å mobilisere sin virksomhed”, siger Arild E. Hustad som er administrerende direktør hos LINK Mobility Group ASA.

“Jeg er glad for fusionen med LINK. Jeg er ikke i tvivl om, at vi står stærkere sammen. Linus har altid været på forkant med innovative mobile løsninger, akkurat som LINK har været det. Fusionen af de kompetencer, færdigheder og kundskaber de to selskaber repræsenterer, vil styrke grundlaget for fremtidige innovative mobile løsninger”, siger Nicolay Bang, grundlægger af Linus AS”.

Anders Martin Andersen, administrerende direktør i Linus AS lægger vægt på trygheden ”Sammen med teamet Link Mobility, kan vore kunder og samarbejdspartnere forvente mere af det engagement og de forpligtelser som Linus repræsenter”.

Aftalt selskabs værdi af Linus AS ved transaktionen er NOK 66 millioner på gældsfri basis. Der er anslået et normaliseret niveau på netto arbejdskapital. Købesummen ved transaktionen er underlagt vanlige justeringer og afgøres som følgende:

NOK 26,4 millioner vil bliv ubetalt i kontanter ved aftaleindgåelse
NOK 24,6 millioner vil blive opgjort i form af ny udstedte aktier i Link Mobility Group ASA, antallet skal være baseret på slutkursen på LINK aktien på Oslo Børs d. 16. juni 2016 dvs. NOK 73,-.
NOK 15 millioner vil blive opgjort ved aftaleindgåelse i form af en salgs kredit som skal udbetales inden 36 måneder efter aftaleindgåelse. Salgskreditten vil bære en rente på 5 % p.a. og skal beregnes og betales kvartalsvis:
Selskabsværdien er baseret på en anslået EBITDA for Linus A/S i 2016 på NOK 11 millioner og vil være genstand for regulering i henhold til en earn-out aftale.

Købet er betinget af et tilfredsstillende resultat af due diligence processen som skal udføres, og at LINK Mobility Group ASA og Tonito AS, Eivind Sivertsen og Lars Erik Karlsen er enige om vilkårene for en juridisk bindende aktiekøbsaftale for håndhævelse af transaktionen, som bl.a. indholdsvanlige vilkår. Købet er endvidere betinget af godkendelse af bestyrelsen i LINK Mobility Group ASA.

Transaktionen forventes afsluttet omkring d.1 september 2016.

LINK Mobility er den ledende leverandør af B2C mobile tjenester og mobile løsninger i de skandinaviske og baltiske lande. LINK Mobility har hovedkontor i Oslo, og har kontorer i Bergen, Stockholm, Malmö, København, Kolding, Riga og Tallinn. LINK Mobility har de sidste år oplevet en fantastisk vækst i både omsætning og resultat. I 2015 rapporterede LINK Mobility en omsætning på NOK 361,4 millioner og justeret EBITDA på NOK 50 millioner.

For mere information, kontakt:

Arild E. Hustad, CEO
LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
Mob: +47 95241930

Eller

IR Contact Siw Ødegaard, CFO
LINK Mobility Group ASA
Siw.odegaard@linkmobility.com
Mob: +47 95759848

Eller

Anders Martin Andersen, CEO
Linus AS
a.m.andersen@linus.no
Mob: +47 90924724

Andre sites