Published on 2021-11-16

LINK Mobility styrker kapaciteten inden for samtalemeddelelser ved at opkøbe den italienske NLP/AI Chatbot, Matelab Srl ("Xenioo")

LINK har i dag indgået en endelig aftale om at overtage det italiensk Matelab Srl. Dette opkøb vil styrke LINK's kapaciteter inden for Conversational Messaging med CCaaS, Natural Language Processing (NLP) og Artificial Intelligence (AI) Chatbot kompetencer og vil straks styrke vores Omnichannel løsninger.

Virksomhedens kerneløsning er den proprietære avancerede AI- og NLP-drevne software, herunder Chatbot Xenioo, og kundesupport softwaresystemet xDesk. Xenioo driver i øjeblikket over 22.000 chatbots, håndterer over 10 millioner meddelelser om måneden og understøtter over 260.000 samtaler om måneden. Opkøbet vil berige LINK's produktportefølje og give LINK's store kundebase betydelige muligheder for mersalg.

Xenioo applikationen er en cloudbaseret moderne no-code / low-code oplevelse med fokus på visuel opbygning af Chatbots, NLP, AI-træning og live agentoverdragelse. Chatbotten omfatter understøttelse af 16 Messaging- og stemmekanaler, herunder SMS, RCS, WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Google Business Messaging, Telegram, webkanal, Discord, Slack, Microsoft Teams, Voice, Amazon Alexa og Google Assistant. xDesk er et samtalebaseret billetsystem til sporing, prioritering og løsning af kundesupportbilletter ved hjælp af både AI og menneskelige eskaleringsprocesser.

"CPaaS markedet har udviklet sig ud over de grundlæggende API'er (Application Programming Interfaces) for Messaging og talefunktioner til at omfatte mere sofistikerede brugssituationer, der kan skræddersyes til vertikale markeder. Jeg er virkelig imponeret over den innovation, som Xenioo leverer til markedet. Ved at arbejde sammen vil vi øge vores orkestreringsmuligheder for Omnichannel tjenester ved hjælp af AI- og NLP-teknologier," siger Guillaume Van Gaver, CEO for LINK.

"Der er opstået nye CPaaS anvendelsestilfælde inden for telesundhed, eCommerce og detailhandel. LINK's overtagelse af Xenioo vil give os mulighed for at udvide vores tilbud til en bredere global kundebase, samtidig med at vi fortsætter vores udvikling af nye og innovative tjenester for at skabe merværdi på kundernes digitaliseringsrejse," siger Gianandrea Terzi, CEO for Matelab.

Transaktionen forventes at blive afsluttet ved udgangen af 2021.


LINK Mobility er Europas førende leverandør inden for mobilkommunikation med speciale i Messaging, Marketing Automation, SMS Gateway, digitale tjenester og intelligent brug af data. LINK er noteret på Oslo Børs, se vores Investor Relations her.