Kontakt os
Kontakt os
NEWS

LINK Mobility Group har til hensigt at købe Voicecom i Bulgarien

3 juli 2017
Del:

LINK Mobility Group ASA (“LINK”), én af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C-mobilbeskeder og mobiltjenester, har indgået et terminskema vedrørende købet af det bulgarske mobilbeskedfirma Voicecom AD. (“Voicecom”).

Voicecom blev etableret i 2003. Voicecom har 32 ansatte med base i Sofia i Bulgarien. Voicecom rapporterede en 2016-konsolideret omsætning på EUR 4,4 millioner og en justeret EBITDA på EUR 0,638 millioner og en markedsandel på ca. 40%.

Voicecom er en af de førende udbydere af mobile services i Bulgarien. Voicecom har direkte forbindelser med de tre mobiloperatører i Bulgarien og leverer tjenester til 250 store og mellemstore virksomheder. Ud over at levere mobile messaging-tjenester tilbyder Voicecom Multikanaladgang, Ticking-system og andre avancerede løsninger.

“Jeg er meget glad for at annoncere den planlagte overtagelse af Voicecom, én af de førende udbydere af mobile messaging på det bulgarske marked. Et marked, der er under stærk økonomisk udvikling og vækst, og det er et marked med godt potentiale med mere end 7 millioner indbyggere Og vi er vidne til, at efterspørgslen efter mobilbeskeder og løsninger stiger hurtigt, og vi tror på, at det bulgarske marked fortsat vil vokse kraftigt. Ved at kombinere LINK og Voicecoms innovative løsninger kan vi styrke vores position på det bulgarske marked. ”siger Arild E. Hustad, administrerende direktør for LINK.

“Vi er meget glade og ser frem til at blive medlem af LINK Mobility Group og være en del af at blive den førende udbyder inden for vores felt i Europa. Som en del af LINK Mobility vil vi øge vores konkurrencemæssige fordel ved at bringe næste generations meddelelsesprodukter på det bulgarske marked. Vi er ser frem til at styrke vores samarbejde med vores kunder ved at give dem flere muligheder, fleksibilitet og overlegen kundesupport. Vi er sikre på, at vores team af professionelle vil bidrage til fremtidig vækst i gruppen. ” siger CTO, Ivan Vassilev fra Voicecom.

Den aftalte virksomhedsværdi af transaktionen er 3,828 mio. EUR. På kontantfri og gældfri basis under forudsætning af et normaliseret niveau for arbejdskapital. Virksomhedsværdien er baseret på en justeret EBITDA på 0,638 mio. EUR ganget med en faktor 6.

Købsprisen under transaktionen afregnes med følgende sædvanlige justeringer:

  • 1/3% af købsprisen kontant ved lukning.
  • 1/3% af købsprisen som sælgerkredit, der skal betales senest 36 måneder efter lukning.
  • Renter på 4,75% om året skal betales kvartalsvis, og 1/3% af købsprisen for aktier i LINK værdiansat til den lukkede aktiekurs på Oslo Børs inden 30. juni 2017.

LINK har til hensigt at erhverve alle aktier i Voicecom fra sælgerne, og overtagelsen er betinget af et tilfredsstillende resultat af en due diligence-proces, der skal udføres af LINK, og at LINK og sælgerne er enige om vilkårene og betingelserne i en endelig købsaftale. til gennemførelse af transaktionen, der bl.a. indeholder sædvanlige lukningsbetingelser. Opkøbet er desuden betinget af godkendelse fra bestyrelsen for LINK.

LINK har en solid likviditet på grund af en stærk pengestrøm fra driften og den vellykkede placering af en obligation på 50 mio. EUR I februar 2017. Den kontante del af transaktionen vil således blive fuldt finansieret gennem LINKs erhvervsfond og obligation.

Transaktionen forventes afsluttet i løbet af oktober 2017.

KONTAKTINFO

For yderligere information, kontakt venligst:

CEO Arild Hustad

LINK Mobility Group ASA

E-mail: arild.hustad@linkmobility.com

Mobil: +47 95 24 09 30

Om LINK Mobility Group ASA

LINK er en af Europas førende og hurtigst voksende udbydere af B2C mobilbeskeder og mobiltjenester. LINK tror på kraften i at mobilisere interaktionen mellem virksomheder og forbrugere, og har udviklet en række attraktive løsninger til at imødekomme denne voksende efterspørgsel og markedstendens. LINK har hovedkontor i Oslo og har kontorer i Bergen, Stockholm, Malmø, København, Kolding, Tammerfors, Helsinki, Madrid, Hamborg, Riga og Tallinn.

LINK har oplevet stor vækst i de sidste år, både hvad angår indtægter og overskud. I 2016 leverede LINK 3 mia. Mobilbeskeder på vegne af sine 6.300 kunder, rapporterede en proforma-omsætning på 1 mia. NOK og havde en justeret EBITDA på 122 mio. NOK.

Om Voicecom

Voicecom blev etableret i 2003 som et aktieselskab. Virksomhedens hovedaktivitet er at være SMS og stemmetrafikaggregator med merværdi. I årenes løb har virksomheden vist sig at være markedsleder inden for dette segment som et resultat af de underskrevne direkte kontrakter med de tre mobiloperatører i Bulgarien og dets erfaring med at arbejde med snesevis af lokale og internationale kunder og projekter.

I årenes løb og som et resultat af vores ambition om udvikling har virksomheden nu mulighed for at tilbyde mange yderligere tjenester inden for mobilmarkedsføring, udvikling af mobilapplikationer, offentlige indkøbsprojekter og andre med europæisk finansiering.

Denne information er underlagt oplysningskravene i henhold til afsnit 5

  • 12 i den norske værdipapirhandellov.

Læs mere om Oslo Fondsbørs-meddelelsen hér.

 

Andre sites