Kontakt os
Kontakt os
BLOG

Hvad er phishing, og hvordan beskytter du dig?

25 august 2020
Del:

Hvad er phishing?

I sidste måned skrev vi en blog om de muligheder, du som virksomhed har ved at benytte Google Verified SMS. Formålet med dette er at øge brugertilliden, ved at bekræfte din identitet overfor modtageren. Phishing er desværre et stigende problem, og det kan være svært for modtageren af skelne imellem pålideligt indhold og spam.

Falske e-mails og SMS’er bruges til at indsamle og drage fordel af modtagers personlige data. Dette kan føre til økonomiske tab, tab af personlig identitet og andre alvorlige konsekvenser til følge. Phishing bruges til at stjæle personlige data såsom kreditkortnumre, adgangskoder eller andre personlige eller økonomiske oplysninger. Modtageren bliver narret til at åbne beskeden, som kan modtages som SMS eller e-mail. Denne indeholder ofte en inficeret URL, som vil føre til afsløring af personlige data.

Hvordan identificeres phishing?

Der er flere ting, du kan gøre for at beskytte dig selv. Phishing-e-mails og SMS’er kan se ud som om de er fra et firma, som du kender eller har tillid til: en bank/kreditkortselskab, et socialt netværk eller en online butik. Phishing e-mails og tekstbeskeder fortæller ofte en historie for at narre dig til at klikke på et link eller åbne en vedhæftet fil. Her er nogle af de mest anvendte metoder:

 • Siger, at de har bemærket mistænkelig aktivitet eller log-in-forsøg på din bruger.
 • Hævder, at der er et problem med din konto eller dine betalingsoplysninger.
 • Siger, at du skal bekræfte nogle personlige oplysninger.
 • Du Medtager en falsk faktura.
 • Ønsker, at du skal klikke på et link for at foretage en betaling.
 • Siger, at du er berettiget til at registrere dig for en offentlig tilbagebetaling.

Hvad kan du gøre for at undgå phishing?

 1. Du må ikke skynde dig at klikke på et link eller gøre noget med det samme. Brug din sunde fornuft.
 2. Se på domænenavnet, ikke kun afsenderen, og kig efter en uoverensstemmelse.
 3. Se efter mistænkelige vedhæftede filer – det er her 90 % af angrebene sker.
 4. Tjek efter grammatiske fejl i beskedens indhold. Det er ofte tydeligt hvis teksten er oversat via et maskinoversættelsesprogram.
 5. Husk på at følsomme data ikke normalt sendes via SMS eller e-mail fra betroede tjenesteudbydere.
 6. Modtager du meddelelsen uventet? Sørg for, at du kan relatere SMS eller e-mail til et bestemt køb eller en specifik kontekst.

Skab tillid ved hjælp af Google Verified SMS

Google Verified SMS hjælper virksomheder med at bekræfte identiteten som afsender. Når modtageren har bekræftet modtagelse af Verified SMS, vil de være i stand til at modtage meddelelser fra betroede afsendere som herigennem kan vise deres virksomhedsprofil bestående af logo, firmanavn og beskrivelse. Dette skaber tryghed hos dine kunder og skaber tillid til dit brand.

Læs mere om Google Verified SMS hér.

Læs juli måneds blogindlæg om Google Verified SMS hér.

Kontakt os i dag, hvis du ønsker at vide mere om mulighederne indenfor Google Verified SMS.

Kilder:
https://www.imperva.com/learn/application-security/phishing-attack-scam/#:~:text=Phishing%20is%20a%20type%20of,instant%20message%2C%20or%20text%20message

https://security.berkeley.edu/education-awareness/phishing/phishing-examples-archive


Mere inspiration

Andre sites